Ruladă de curcan cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde, boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei.
- un piept de curcan mai mare
- 4 căţei de usturoi
- o legătură ceapă verde
- o linguriţă cu boia dulce
- 150 g orez sălbatic
- un borcan gem de zmeură
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se dezosează, se spală, se scurge de apă şi se taie în aşa fel încât să rezulte o foaie.
Se presară sare, piper şi boia dulce pe ambele părţi, se aşază ceapa verde pe o margine a foii şi se presară usturoiul feliat. Se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura, se leagă cu o aţă de bucătărie şi se aşază într-o tavă.
Se unge cu ulei, se toarnă două căni cu apă şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe. Orezul se spală, se fierbe în apă cu puţină sare şi piper, se scurge de apă şi se pune pe un platou.
Gemul de zmeură se amestecă cu apă până capătă aspectul unui sos şi se fierbe cinci minute.
Ruladă de curcan cu orez
Pofta buna!