Ruladă de ficat cu fructe uscate
PrinteazaRuladă de ficat cu fructe uscate din: ficat de rata, lapte, ulei, ceapa rosie, piper mozaic, vin rosu, prune uscate, stafide, rozmarin, salvie, oua, frisca si slanina afumata.
- 1 kg ficat de rata
- 150 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 3 cepe rosii
- sare dupa gust
- piper mozaic macinat
- 150 ml vin rosu
- 150 g prune uscate
- 50 g stafide
- 1 lingurita rozmarin pulbere
- cateva frunzulite salvie
- 3 oua
- 125 ml frisca lichida
- 50 g slanina afumata
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de preparare, tai fructele uscate în bucăţi mici şi torni vinul roşu peste, acoperi cu un şervet şi laşi peste noapte să se înmoaie. Iei ficatul, îl speli bine, îi înlături vinişoarele şi pieliţa cea subţire. Introduci ficatul în lapte şi îl laşi aşa o jumătate de zi până îşi schimbă culoarea. Scoţi ficatul din lapte, laşi să se scurgă şi prăjeşti pe ambele părţi.
Intâi prăjeşti puţin ceapa tăiată mărunt în ulei, introduci ficatul, condimentezi cu rozmarin, sare şi piper, laşi circa 15 minute, după care iei de pe foc şi laşi la răcit, lei blenderul şi zdrobeşti bine, adaugi prunele înmuiate şi mai mixezi până se amestecă bine.
Iei din compoziţie 4 linguri şi pui deoparte. La restul cantităţii, adaugi ouăle bătute, mixezi iarăşi puţin, introduci frişca lichidă, iar de data aceasta mixezi mai mult, până devine spumos. Ultima dată pui cele 4 linguri de ficat în ea, dar amesteci uşor să rămână şi bucăţi în ea, să nu sfărâme tot. Aşezi pe o planşetă o folie groasă, presari condimente măcinate, rozmarin, piper mozaic, salvie şi aşezi slănina tăiată felii subţiri.
Torni compoziţia de ficat pe toată suprafaţa şi rulezi uşor, dar bine în folie, iar la capete legi cu o sforicică. Poţi să împărţi compoziţia în două, pentru a obţine o ruladă potrivită, care să fie introdusă într-un vas cu apă fiartă. Fierbi la foc mic timp de 30 de minute, să nu se împrăştie. Laşi să se scurgă şi să se răcească. Introduci la frigider ai abia a doua zi tai felii.
Ruladă de ficat cu fructe uscate
Pofta buna!