Ruladă de iarnă
PrinteazaRuladă de iarnă
- 1 kg carne macra
- 1ou
- 150 g slănină
- 5-6 boabe ienibahar
- 2-3 cuişoare
- 1/2 linguriţă cimbru
- 10 boabe piper
- verdeata
- 2 ceape
- paine alba
- pesmet
- 3 linguri zeamă de carne sau apă
Mod de preparare:
În tocătură se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate. Se amestecă bine.
Pe un fund de lemn presărat cu pesmet se pune tocătura, dîndu-i-se forma unui sul.
Se aşază într-o formă de chec unsă cu unturăşi presărată cu pesmet, se stropeşte cu unturăşi se dă la cuptor. Se serveşte tăiată felii cu garnitură de varză călită. Este foarte gustoasă rece.
Această ruladă este mai bună din carne amestecată, jumătate carne de porc, jumătate carne de vacă.
Pofta buna!