Rulada de iepure cu legume
PrinteazaRulada de iepure cu legume din: spate de iepure, pulpe inferioare de iepure, sare, piper, mustar, bacon, telina, morcovi, ceapa, fenicul, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, vin alb sec, bulion, supa de iepure.
- 1 iepure curatat (spatele si pulpele inferioare)
- sare
- piper
- 1 lingura mustar
- 8 felii bacon
- 4 fire telina
- 2 morcovi
- 4 cepe
- o felie de fenicul (circa 1 cm grosime)
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 2 foi de dafin
- 3 fire rozmarin
- 4 fire cimbru
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingura bulion
- 300 ml supa de iepure sau de pasare
Mod de preparare:
Se dezosează iepurele. Se începe de la coloana vertebrală, pe spate, mai intâi spre dreapta. Se decupează muşchiul, apoi se trece cu cuţitul de-a lungul coastelor, astfel încât bucata de carne să rămână întreagă. Apoi se continuă în partea stângă, pentru a se obţine a doua bucată de carne. Apoi se decupează oasele pulpelor.
Toate bucăţile de carne se spală, se şterg cu prosoape de hârtie, se întind pe planşetă şi se bat. Se presară sare şi piper şi se ung cu un strat subţire de muştar. Pe fiecare bucată se aşaza câte 2 felii de bacon şi se rulează; se leagă. 2. Se curăţă legumele şi se taie mărunt.
Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjesc ruladele de jur-îm- prejur cca 5 min. Se scot, apoi se adaugă restul de ulei în tigaie şi se prăjesc uşor legumele; se toarnă vin şi se lasă să se evapore, amestecând, apoi se adaugă bulion.
Sosul se adaugă la rulade şi se toarnă supa. Se leagă toate mirodeniile într-o bocceluţă de tifon şi se introduc în oala în care fierbe mâncarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit sub capac, la foc moale, cca 40 min. Se scot apoi ruladele, se îndepărtează aţele şi se păstrează la cald.
Se scoate capacul şi se fierbe sosul până se mai îngroaşă. Se îndepărtează bocceluţa cu mirodenii, se sărează şi se piperează sosul după gust. Se serveşte cu dovlecei sau cartofi la cuptor.
Rulada de iepure cu legume
Pofta buna!