Rulada de miel umpluta cu ceapa verde
PrinteazaRulada de miel umpluta cu ceapa verde din: carne de miel, vin, usturoi verde, menta, rozmarin, coriandru, ceapă verde, ardei, păstârnac, telina, morcovi, ouă, ulei de măsline, griş, sare, piper.
- 700 g carne de miel dezosată
- 50 ml vin alb
- 1 legătură usturoi verde
- câteva fire de mentă proaspătă
- câteva fire de rozmarin proaspăt
- piper boabe mozaic
- coriandru
Pentru umplutură:
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 2 ardei graşi galbeni
- 2 ardei capia
- 1 păstârnac
- 1 bucată ţelină
- 2 morcovi
- 1 morcov fiert
- 2 ouă
- ulei de măsline
- 2 linguri griş
- sare de mare, piper
Mod de preparare:
Carnea de miel dezosată o speli foarte bine şi o ştergi cu un şervet absorbant.
Intr-un bol amesteci vinul alb, condimentele şi puţină apă. Pui carnea de miel în marinată şi o laşi cel puţin 6 ore la rece. Legumele spălate şi curăţate le toci mărunt.
Le căleşti în puţin ulei de măsline şi le laşi să se răcească câteva minute. Baţi ouăle cu un prat de sare şi le amesteci cu legumele şi grisul.
Scoţi carnea de miel din marinată, o acoperi cu amestecul de legume şi ou, pui morcovul fiert întreg la mijloc, rulezi uşor şi prinzi rulada cu şnururi de silicon sau cu aţă alimentară.
Pui ruladele într-o tavă unsă cu unt şi stropită cu ulei de măsline, stropeşti cu puţin vin alb şi laşi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45-50 de minute.
Pofta buna!