Rulada de paine cu sunca
PrinteazaRulada de paine cu sunca din: paine, sunca, ceapa, gris, lapte, oua, telina, ulei, sare.
- 400 g şuncă presată
- 25 g pastă de tomate
- 1 ceapă
- 800 g pâine albă
- 100 g griş
- 1 l lapte
- 150 g morcov
- 3 ouă
- 100 g ţelină rădăcină
- 100 ml ulei
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Decojeşte pâinea, tai-o în cuburi mari, iar şunca tai-o în fâşii subţiri. Curăţă ceapa, morcovii, ţelina şi taie-le cuburi. Diluează pasta de tomate în 50 ml de apă.
Fierbe grisul în lapte, adaugă miezul de pâine şi continuă fierberea 5 minute. Răceşte compoziţia, adaugă ouăle şi amestecă până se formează o pastă tare.
Intinde o foaie de 3 cm grosime. Aşază şunca deasupra şi rulează. Pune ruloul într-o tavă unsă cu ulei şi unge-l cu ou bătut.
Dă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Când e gata, lasă-o la răcit, apoi porţioneaz-o. Separat, înăbuşă morcovul, ceapa şi ţelina, adaugă 800 ml de apă, pasta de tomate, sarea şi lasă la fiert 30 de minute. Pasează sosul obtinut.
Aşază rulada pe platou alături de sosul de legume sau serveşte sosul separat, în sosieră.
Pofta buna!