Ruladă de pandişpan cu căpşuni
PrinteazaRuladă de pandişpan cu căpşuni din: limete, oua, zahar, faina de grau, faina de hrisca, praf de copt, gelatina, busuioc, branza de vaci, nectar de agave, capsuni, frisca, zahar pudra.
- 2 limete
- 5 oua
- 200 g zahar
- 150 g faina de grau
- 50 g faina de hrisca
- 1 lingurita praf de copt
- 4 foi gelatina
- 8 fire busuioc
- 300 g branza de vaci
- 50 g nectar de agave
- 300 g capsuni
- 150 g frisca
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se spală limetele cu apă fierbinte şi se şterg; se rade coaja şi se stoarce sucul. Se bat ouăle cu 4 linguri de apă caldă, zahăr şi 1/3 din coaja de limetă rasă, timp de cca 8 min. Se înglobează cele 2 tipuri de făină, amestecate în prealabil cu praf de copt.
Se repartizează pe tavă şi se coace 12-13 min. Se răstoarnă imediat pe un prosop pudrat în prealabil cu zahăr; se desprinde hârtia de pe fund. Se rulează foaia de pandişpan, în prosop, şi se lasă să se răcească. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se rup frunzele de busuioc şi se toacă. Se amestecă brânza de vaci cu nectar de agave şi coajă de limetă.
Se încălzeşte sucul de limetă şi se dizolvă gelatina; se înglobează în cremă şi se dă la frigider cca 30 min. Se pregătesc fructele şi se taie cuburi. Se bate frişca şi se înglobează. Se derulează blatul şi se repartizează deasupra crema, căpşunile şi busuiocul tocat; se rulează şi se dă la frigider cca 2 ore. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu frunze de busuioc.
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
Pofta buna!