Ruladă de pandişpan cu mango
PrinteazaRuladă de pandişpan cu mango din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, mango, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocala, branza de vaci, frisca si amarettini.
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 330 g zahar
- 100 g faina
- 30 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 9 foi gelatina
- 1 mango
- coaja rasa si sucul de la 3 lamai
- 50 ml suc de portocale
- 500 g branza de vaci
- 400 g frisca
- 30 g amarettini
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se bat albuşurile. Se bat gălbenuşurile cu zahăr vanilat şi 120 g zahăr. Se adaugă la albuşuri. Se amestecă făina cu amidon şi praf de copt şi se adaugă. Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul 12 min. şi se răstoarnă pe un şervet presărat cu zahăr.
Se desprinde hârtia de copt de pe fund. Se rulează. Se înmoaie gelatina. Se pasează 3/4 din pulpa de mango împreună cu coaja de la 2 lămâi, sucul de portocale şi 30 g zahăr. Se dizolvă 3 foi de gelatină şi se înglobează. Se păstrează 5 linguri din compoziţie. Se taie felii restul de mango. Se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr şi coajă de lămâie, precum şi cu 65 ml de suc de lămâie.
Se dizolvă restul de gelatină şi se amestecă în 2 linguri de cremă de brânză; se dă la frigider 15 min. Se înglobează frişca bătută. Se derulează blatul şi se pune deasupra jumătate din cantităţile de cremă şi de piure de mango; se ţine la frigider 15 min. şi se rulează. Se unge cu cremă şi se decorează cu restul de piure, mango şi amarettini. Se dă totul la frigider 2 ore.
Ruladă de pandişpan cu mango
Pofta buna!