Ruladă de pasăre
PrinteazaRuladă de pasăre din: pui, sare, piper, oua, fasole verde, morcov, chimen macinat, ulei, unt, supa de pui si verdeata.
- 1 pui (circa 1,3 kg)
- sare
- piper
- 4 oua fierte
- 100 g fasole verde
- 1 morcov
- 1 praf chimen macinat
- 2 linguri ulei
- 180 g unt
- 250 – 300 ml supa de pui
- verdeata
Mod de preparare:
Se dezosează puiul, se spală, se şterge şi se aşază cu pielea în jos pe planşetă; se acoperă cu folie şi se bate uşor. Se îndepărtează folia, se sărează şi se piperează carnea.Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc ouăle şi se spală legumele. Se taie morcovul beţişoare.
Pe stratul de carne se aşază un şir de ouă, apoi legume asortate. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă. Se condimentează cu sare, piper şi chimen, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se presară deasupra bucăţele de unt; se stinge cu puţină supă şi se coace cca 90 min., în cuptorul pregătit, timp în care se stropeşte cu supa din tavă.
La finalul timpului de coacere se adaugă restul de unt şi verdeaţă. Se scoate rulada din cuptor şi se îndepărtează aţa. Se taie rulada felii şi se serveste cu sos.
Ruladă de pasăre
Pofta buna!