Rulada de peste cu oua
PrinteazaRulada de peste cu oua din: file de peste, marar, oua, cascaval, lamai, rondele de masline, ulei, marar, tarhon.
- 2 bucati file de peste
- 2 legaturi de marar
- 3-4 oua fierte tari
- 100 g cascaval
- 2 lamai
- 200 g rondele de masline
- 3 linguri ulei
- marar
- tarhon verde sau conservat in otet
Mod de preparare:
Speli mărarul, îl toci mărunt şi îl amesteci într-un castron cu tarhon după gust şi coaja rasă de lămâie. Fierbi ouăle tari, iar după ce le răceşti, le tai în rondele groase de 1 1/2 cm.
Aşezi pe o planşetă bucăţi lungi de sfoară de bucătărie, la o distanţă de 3 cm una de alta. Peste bucăţile de sfoară, aşezi o bucată de file pe care o presari cu sare şi piper după gust.
Aşezi ingredientele în straturi, astfel: 1/2 din mărarul tocat, rondelele de ouă, măslinele, caşcavalul ras, apoi din nou verdeaţă. Pui deasupra cea de-a doua bucată de file şi legi rulada cu sfoară.
Ungi cu ulei rulada şi tava în care o aşezi. Pui peste ruladă rondele fine de lămâie, o stropeşti cu zeama de lămâie şi o introduci în cuptorul încins, pentru 35-40 de mi-nute, timp în care, periodic, o stropeşti cu sosul care se formeaza.
Rulada de peste cu oua
Pofta buna!