Rulada de peste oceanic cu pilaf si raci
PrinteazaRulada de peste oceanic cu pilaf si raci
- 1,400 kg peşte oceanic
- 50 buc cozi de raci fierţi
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 lămaie
- sare
- piper alb
- 2 linguri de smantană
- 150 g orez
- 150 g unt
- 1 ceapă
- 1/2 l supă
- 1/2 lingură de făină
- zeamă de peşte
Mod de preparare:
Din fileuri se fac 14 rulade, se aşază intr-o cratiţă şi se fierb în apă, puţin vin, sare şi 20 g unt.
Se face un sos suprem din zeamă de peşte, 3 gălbenuşuri, unt, făină, smantană şi zeamă de lămaie.
Pilaful se face din orez, supă, unt, sare şi ceapă tocată şi se aşază pe platoul cu ruladele.
Se napează cu jumătate din sos şi se garniseşte cu raci. Restul de sos se serveşte la sosieră.
Pofta buna!
Un preparat foarte bun. Raci am gasit in hala la Obor. Bestiala carnea de la raci