Rulada de porc cu cimbru
PrinteazaRulada de porc cu cimbru din: spata de porc, ceafa de porc, rosii, ulei, vin, sare, piper, cimbru.
- 600 g spată de porc
- 300 g ceafă afumată
- 200 g roşii uscate
- 100 ml vin alb
- cimbru
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie spata de porc astfel încât să obţii o foaie potrivit de groasă. Bate-o cu ciocanul de şniţele, pentru a o frăgezi, dă-o cu sare, piper şi cimbru, stropeşte-o cu puţin ulei şi rulează. Las-o la rece pentru cel puţin 2 ore.
Intre timp, taie fin roşiile uscate, pune-le într-un castronel şi toarnă deasupra vinul. Lasă-le să se hidrateze pentru cel puţin o oră.
Intinde carnea în tava tapetată cu hârtie de copt. Aşază deasupra, una lângă alta, feliile de ceafă afumată tăiate nu foarte subţire şi presară roşiile hidratate, sare, piper şi cimbru după gust.
Rulează şi leagă cu aţă alimentară.
Stropeşte carnea cu vinul în care s-au hidratat roşiile şi puţin ulei şi dă la cuptor pentru minimum 1 oră.
Pofta buna!