Sirop de zmeură din: zmeura proaspata sau congelata, zahar granulat, apa. Siropul de zmeură este o băutură delicioasă și aromată, perfectă pentru a fi adăugată în diverse băuturi și deserturi. Este o modalitate excelentă de a păstra gustul proaspăt și dulceața zmeurei pe tot parcursul anului. Poți folosi acest sirop în limonade, cocktailuri, smoothie-uri, înghețată, […]
Rulada de porc cu cimbru
PrinteazaRulada de porc cu cimbru din: spata de porc, ceafa de porc, rosii, ulei, vin, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 600 g spată de porc
- 300 g ceafă afumată
- 200 g roşii uscate
- 100 ml vin alb
- cimbru
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie spata de porc astfel încât să obţii o foaie potrivit de groasă. Bate-o cu ciocanul de şniţele, pentru a o frăgezi, dă-o cu sare, piper şi cimbru, stropeşte-o cu puţin ulei şi rulează. Las-o la rece pentru cel puţin 2 ore.
Intre timp, taie fin roşiile uscate, pune-le într-un castronel şi toarnă deasupra vinul. Lasă-le să se hidrateze pentru cel puţin o oră.
Intinde carnea în tava tapetată cu hârtie de copt. Aşază deasupra, una lângă alta, feliile de ceafă afumată tăiate nu foarte subţire şi presară roşiile hidratate, sare, piper şi cimbru după gust.
Rulează şi leagă cu aţă alimentară.
Stropeşte carnea cu vinul în care s-au hidratat roşiile şi puţin ulei şi dă la cuptor pentru minimum 1 oră.
Pofta buna!
Dovlecel umplut cu branză și ierburi
Dovlecel umplut cu brânză și ierburi din: dovlecel, branza de capra sau branza feta, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. De asemenea, conține cantități mici de vitamine […]