Rulada de porc cu ciuperci si carnati
PrinteazaRulada de porc cu ciuperci si carnati din: pulpa de porc, vin alb sec, carnati de casa, ciuperci, ulei de masline, unt, cimbru, oregano, rozmarin, menta, busuioc, usturoi, sare, piper, roez, ceapa, ardei gras, sofran.
- 1 bucata de pulpa de porc sau cotlet fara os
- 200 ml vin alb sec
- 400 g carnati de casa
- 400 g ciuperci
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 2 linguri ierburi aromate (cimbru, oregano, rozmarin, menta, busuioc)
- 3-4 catei de usturoi
- sare si piper, dupa gust
pentru garnitura :
- 150 g orez pentru pilaf
- 1 ceapa mica
- 1 ardei gras
- 1 praf de sofran
- 3-4 frunze de busuioc verde (sau uscat)
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Speli bucata de carne, o tamponezi cu prosoape absorbante, o tai pe orizontală pentru a obţine 2 felii cu grosimea de circa 2 cm. O baţi uşor pentru a o subţia puţin, dar şi pentru a o face mai elastică şi uşor de rulat.
Ungi feliile de carne cu foarte puţin unt, presari deasupra mixul de ierburi aromate, condimentezi cu sare şi piper, după gust, le rulezi, le împachetezi în folie alimentară şi le laşi la rece să se aromatizeze şi să se frăge-zească, circa 1 oră.
Intre timp, cureţi ciu-percile, le tai cuburi şi le sotezi în puţin ulei amestecat cu unt, până scade toată apa lăsată de ciuperci. Le scoţi deoparte din grăsime. Scoţi carnea din frigider, aşezi cele două felii pe planşeta de lucru, una lângă alta, puţin întrepătrunse, pentru a nu ieşi umplutura.
Aşezi pe toată suprafaţa cărnii, ciupercile, pe mijloc- adaugi bucata întreagă de cârnat şi apoi rulezi carnea cu umplutura în interior, cât mai strâns cu putinţă. Legi rulada obţinută cu aţă alimentară, o împachetezi în folie de aluminiu şi o aşezi într-o tavă încăpătoare.
Torni alături restul de ulei, o cană cu apă, adaugi căţeii de usturoi şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 2 ore, la foc potrivit. La jumătatea timpului de coacere, adaugi vinul, iar cu 20 de minute înainte de a fi gata, desfaci folia de aluminiu pentru a se rumeni rulada deasupra.
Până se mai răcoreşte rulada, prepari garnitura de orez. Speli orezul, îl rumeneşti uşor în ulei, amestecând permanent, adaugi ceapa întreagă (o arunci când este gata orezul), ardeiul curăţat de seminţe, tăiat fâşii, frunzele de busuioc întregi, sare şi piper după gust, un praf de şofran.
Acoperi cu apă caldă şi introduci vasul la cuptor pentrp 15-20 de minute, când orezul se umflă şi este bun de servit.
Rulada de porc cu ciuperci si carnati
Pofta buna!