Rulada de porc cu fructe uscate

Printeaza

Rulada de porc cu fructe uscate din: fructe uscate, chimen, scortisoara, carne de porc, sare, piper, mustar, miere, cidru si iaurt.

 

Rulada_de_porc_cu_fructe_uscate

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 250 g amestec de fructe uscate
  • 100 ml apă
  • 5 g seminţe de chimen
  • 3 g scorţişoară măcinată

Pentru rulada:

  • 1,5 kg carne de porc de la gât sau burtă
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 90 g muştar tip Dijon
  • 90 g miere
  • 375 ml cidru
  • 125 ml iaurt simplu

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele, într-o cratiţă mică. Pune-le pe foc, adu la fierbere, redu focul şi fierbe timp de aproximativ 10 minute, sau până se înmoaie fructele. Scurge-le şi taie-le mărunt.

Pentru ruladă: întinde carnea, bate-o cu un ciocan pentru şniţele şi asezoneaz-o cu sare şi piper. Amestecă muştarul cu mierea şi întinde un sfert din compoziţie peste carne. Presară fructele, apoi rulează. Fixează rola de carne cu sfoară, apoi aşaz-o într-o tavă unsă cu ulei. Amestecă restul de muştar şi miere cu cidrul şi toarnă peste carne. Las-o la marinat cel puţin 30 de minute.

Introdu tava în cuptor şi coace carnea timp de 15 minute, redu temperatura cuptorului la 160°C şi coace încă 40-50 minute sau până este gata.

Scurge sucul din tavă într-o cratiţă şi fierbe-l până se reduce la jumătate, aproximativ 15 minute. Adaugă iaurtul şi omogenizează. Lasă rulada să se răcească cel puţin 10 minute înainte de a o tăia. Serveşte-o cu sos de iaurt şi garnitură de cartofi.

 

Rulada de porc cu fructe uscate

Rulada_de_porc_cu_fructe_uscate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.