Rulada de porc cu fructe uscate
PrinteazaRulada de porc cu fructe uscate din: fructe uscate, chimen, scortisoara, carne de porc, sare, piper, mustar, miere, cidru si iaurt.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 250 g amestec de fructe uscate
- 100 ml apă
- 5 g seminţe de chimen
- 3 g scorţişoară măcinată
Pentru rulada:
- 1,5 kg carne de porc de la gât sau burtă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 90 g muştar tip Dijon
- 90 g miere
- 375 ml cidru
- 125 ml iaurt simplu
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele, într-o cratiţă mică. Pune-le pe foc, adu la fierbere, redu focul şi fierbe timp de aproximativ 10 minute, sau până se înmoaie fructele. Scurge-le şi taie-le mărunt.
Pentru ruladă: întinde carnea, bate-o cu un ciocan pentru şniţele şi asezoneaz-o cu sare şi piper. Amestecă muştarul cu mierea şi întinde un sfert din compoziţie peste carne. Presară fructele, apoi rulează. Fixează rola de carne cu sfoară, apoi aşaz-o într-o tavă unsă cu ulei. Amestecă restul de muştar şi miere cu cidrul şi toarnă peste carne. Las-o la marinat cel puţin 30 de minute.
Introdu tava în cuptor şi coace carnea timp de 15 minute, redu temperatura cuptorului la 160°C şi coace încă 40-50 minute sau până este gata.
Scurge sucul din tavă într-o cratiţă şi fierbe-l până se reduce la jumătate, aproximativ 15 minute. Adaugă iaurtul şi omogenizează. Lasă rulada să se răcească cel puţin 10 minute înainte de a o tăia. Serveşte-o cu sos de iaurt şi garnitură de cartofi.
Rulada de porc cu fructe uscate
Pofta buna!