Rulada de porc cu fructe
PrinteazaRulada de porc cu fructe din: pulpa de porc, caise uscate, prune uscate, usturoi, coniac, unt, cimbru, sare, piper.
- un kg pulpă de porc
- 200 g caise uscate
- 200 g prune uscate
- 2 căţei usturoi
- 100 g coniac
- 100 g unt
- o linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caisele şi prunele se pun la înmuiat în coniac diluat cu atâta apă caldă cât să le acopere.
Se lasă 30 de minute şi apoi se scurg şi se toacă. Se amestecă cu usturoi pisat şi un pic de cimbru.
Carnea se curăţă de eventuala grăsime în plus, se umple cu amestecul de fructe şi se rulează. Se presară cu sare şi piper.
Se rumeneşte în unt şi apoi se transferă cu tot cu untul topit într-un vas de cuptor. Se coace maximum 45 de minute.
Pofta buna!