Rulada de porc cu garnitura de legume
PrinteazaRulada de porc cu garnitura de legume din: burta de porc, morcovi, praz, usturoi, unt, sare, legume fierte, patrunjel.
- 1200 kg burta de porc
- 3 morcovi
- 2 parti praz
- 3 catei de usturoi
- un pachet unt
- sare
- piper
garnitura:
- legume fierte, dupa gust
- patrunjel
Mod de preparare:
Pentru umplutura ruladei se pun la fiert morcovii şi prazul în apă cu sare. Se lasă 10 minute de când fierb legumele şi apoi se strecoară şi se mărunţesc. Carnea se taie uşor cu cuţitul pentru a obţine o foaie cât mai întinsă.
Se aşază amestecul mărunţit de morcovi si praz, se rulează şi se leagă cu sfoară de bucătărie. Se aşază rulada în tava de copt. Usturoiul se pisează si se amestecă cu tot untul moale.
Cu acest amestec se unge rulada pe toată suprafaţa, se presară cu sare si piper si se da la cuptor pentru 90 de minute.
Se unge si se intoarce periodic pentru a se rumeni pe toate partile. Se serveste cu garnitura de legume fiert, cu patrunjel.
Rulada de porc cu garnitura de legume
Pofta buna!