Ruladă de porc cu ierburi
PrinteazaRuladă de porc cu ierburi din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi verde, ulei, vin alb sec, usturoi, stevie, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg muschi sau pulpa de porc
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 100 ml ulei
- 400 ml vin alb sec
- 4 catei de usturoi
- 2 legaturi stevie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pătrunjelul, ceapa şi usturoiul verde, le tai şi le pui într-un bol. Cureţi frunzele de ştevie, le speti bine şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare. Le laşi să se scurgă. Cureţi carnea de pieliţe, o speli bine şi o ştergi cu un şervet absorbant.
Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, o dai cu sare şi piper, apoi pui la mijloc jumătate din cantitatea de verdeaţă şi frunzele de ştevie. Rulezi carnea şi o legi cu aţă. O aşezi într-o tavă termorezistentă, pui peste ea uleiul, usturoiul pisat, presari verdeaţa rămasă şi torni vinul.
Potriveşti cu sare şi piper după gust. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins 40 de minute. înlături folia şi laşi în cuptor până se rumeneşte carnea.
Ruladă de porc cu ierburi
Pofta buna!