Rulada de porc cu mere si nuci

Printeaza

Rulada de porc cu mere si nuci din: muschi de porc, sare, piper, mere, nuci, ulei, vin, ceapa, rozmarin, boia, pesmet.

Ingrediente:Rulada_de_porc_cu_mere_si_nuci

  • 800 g muşchi de porc
  • sare
  • piper roşu şi negru
  • 4 mere
  • 250 g nuci coapte şi măcinate
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 legătură frunze de ţelină
  • 100 ml vin roşu demidulce
  • 2 cepe roşii mari
  • 1-2 crenguţe rozmarin
  • boia dulce şi iute
  • 100 g pesmet alb

 

Mod de preparare:

Treci muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, îl scurgi, îl ştergi şi îl desfaci cu un cuţit. Il baţi cu ciocanul de şniţele, îl ungi cu ulei şi îl condimentezi cu sare, piper şi boia.

Stropeşti muşchiul cu restul de ulei şi vin şi îl dai câteva ore la frigider, la fezandat. Cureţi, speli şi tai ceapa solzişori. Apoi o freci cu un praf de sare şi o laşi 2-3 minute.

Cureţi merele, le dai pe răzătoarea mare şi le scurgi de zeamă. Amesteci sucul cu nucile pisate, ceapa călită şi pesmetul. Iei muşchiul, îl întinzi pe planşetă, presari puţin pesmet, acoperi cu un strat de frunze de ţelină şi întinzi compoziţia de mere şi nuci.

Rulezi, pui muşchiul în tavă, torni restul de suc de mere şi sos de vin şi dai la cuptor.

Rulada de porc cu mere si nuci

Rulada_de_porc_cu_mere_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.