Rulada de porc cu mere si nuci
PrinteazaRulada de porc cu mere si nuci din: muschi de porc, sare, piper, mere, nuci, ulei, vin, ceapa, rozmarin, boia, pesmet.
- 800 g muşchi de porc
- sare
- piper roşu şi negru
- 4 mere
- 250 g nuci coapte şi măcinate
- 30 ml ulei de măsline
- 1 legătură frunze de ţelină
- 100 ml vin roşu demidulce
- 2 cepe roşii mari
- 1-2 crenguţe rozmarin
- boia dulce şi iute
- 100 g pesmet alb
Mod de preparare:
Treci muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, îl scurgi, îl ştergi şi îl desfaci cu un cuţit. Il baţi cu ciocanul de şniţele, îl ungi cu ulei şi îl condimentezi cu sare, piper şi boia.
Stropeşti muşchiul cu restul de ulei şi vin şi îl dai câteva ore la frigider, la fezandat. Cureţi, speli şi tai ceapa solzişori. Apoi o freci cu un praf de sare şi o laşi 2-3 minute.
Cureţi merele, le dai pe răzătoarea mare şi le scurgi de zeamă. Amesteci sucul cu nucile pisate, ceapa călită şi pesmetul. Iei muşchiul, îl întinzi pe planşetă, presari puţin pesmet, acoperi cu un strat de frunze de ţelină şi întinzi compoziţia de mere şi nuci.
Rulezi, pui muşchiul în tavă, torni restul de suc de mere şi sos de vin şi dai la cuptor.
Rulada de porc cu mere si nuci
Pofta buna!