Rulada de porc cu nucsoara
PrinteazaRulada de porc cu nucsoara din: pulpa de porc, nuci, ceapa, ardei, ulei, nucsoara, pesmet, sare, piper.
- 600 g pulpă de porc
- nuci prăjite
- 1 ceapă albă
- 1/2 ardei gras
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ou
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- nucşoară
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul tocate se călesc într-o lingură de ulei de măsline. Se amestecă într-un castron cu nucile prăjite. Se adaugă oul bătut, pesmetul, condimentele şi se amestecă.
Carnea se bate cu ciocanul, se adaugă compoziţia de nuci, se rulează şi se leagă cu aţă. Intr-o farfurie se amestecă uleiul de măsline cu sare, piper, nucşoară şi boia de ardei şi se unge rulada.
Se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei şi se acoperă cu capac. Se coace 90 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Ultimele 20 de minute se lasă vasul descoperit.
Se unge rulada cu sosul lăsat în tăviţă.
Pofta buna!