Rulada de porc cu orez
PrinteazaRulada de porc cu orez din: pulpa de porc, castane, lapte, paine, unt, orez, iaurt, smantana, boia, usturoi, sare, piper.
- 1 kg pulpă de porc
- miezul de pâine
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 50 g unt
- 100 ml apă
- sare
- piper
- 200 g castane
Pentru sos:
- 100 g iaurt
- 100 g smântână
- 3 căţei de usturoi
- boia
- sare
Mod de preparare:
Coci castanele în cuptor, apoi le laşi la răcorit şi le descojeşti.
Taie carnea astfel încât să obţii o bucată cât mai întinsă. Presari cu sare şi piper, după gust. Amesteci miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors cu oul, sare şi piper.
Intinzi compoziţia de pâine peste pulpa de porc, aşezi la mijloc castanele şi rulezi strâns. Legi cu aţă de bucătărie şi rumeneşti, pe toate părţile, în uleiul încins.
Dai la cuptor, într-o tavă unsă cu unt, 10 minute. Torni apa şi mai laşi încă 40 de minute.
Pentru sos, pui iaurtul, smântână, căţeii de usturoi, sare şi boia, după gust, în blender şi omogenizezi. Pui sosul peste rulada.
Pofta buna!