Rulada de porc cu prune
PrinteazaRulada de porc cu prune din: cotlet de porc, prune, bacon, condimente, vin, ulei, zahar, unt, zmeura, struguri, visine.
- 200 g cotlet de porc dezosat
- 200 g prune uscate, fără sâmburi
- 100 g bacon afumat
- amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi)
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 400 ml vin roşu dulce
- 5 cuisoare
- 1 baton scorţişoară
- 2 linguri zahăr
- 2 pere
Pentru sos:
- 10 prune uscate
- 10 boabe de vişine congelate
- 2 linguri struguri din compot
- 2-3 linguri zmeură congelată
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spală prunele cu apă caldă, se pun într-un castron cu apă şi se lasă acoperite cel puţin o oră. Din carne se taie 2 felii, se bat şi se condimentează.
Se aşază feliile de bacon pe masă, se pune carnea peste ele, iar pe o margine lungă a cărnii se pun prunele uscate, înmuiate şi scurse de apă.
Se rulează carnea strâns şi se înveleşte în feliile de bacon, apoi în folie de aluminiu şi se răsucesc capetele.
Se toarnă uleiul într-o cratită, se aşază ruladele, se adaugă o ceşcuţă cu apă şi se lasă 25-30 minute să fiarbă acoperit. Se scot pe o farfurie şi se îndepărtează folia de aluminiu.
Vinul se pune la fiert cu zahărul, scorţişoara şi cuişoarele, apoi se scufundă perele, se reduce focul şi se întorc pe toate părţile.
Se scot perele, scorţişoara şi cuişoarele. In vinul rămas se adaugă fructele. Se fierb până se leagă, apoi se adaugă unt.
Rulada se taie în felii şi se serveşte cu pere şi sos de fructe.
Pofta buna!