Ruladă de porc cu sos de zmeură
PrinteazaRuladă de porc cu sos de zmeură din: muschi de porc, morcov, fasole verde, bacon afumat, sare, piper, zmeura, zahar, otet, cuisoare, rozmarin, lamaie, ulei
- un kg muşchi de porc
- un morcov
- 200 g fasole verde
- 200 g bacon afumat
- sare
- piper măcinat
- 250 g zmeură congelată
- 150 g zahăr tos
- 50 ml oţet de mere
- două cuişoare
- un fir de rozmarin
- o lămâie
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Fasolea verde şi morcovul curăţat se fierb, se scurg de apă şi se pun într-un castron. Muşchiul de porc se spală, se crestează, încât să rezulte o foaie potrivit de groasă. Se condimentează cu sare şi piper, se aşază pe o margine fasolea verde şi morcovul, baconul tăiat julien şi se presară rozmarinul tocat.
Se rulează strâns, se leagă cu aţă de bucătărie, se unge cu ulei şi se condimentează. Se aşază într-o tavă, se adaugă două căni de apă, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până capătă o culoare maronie şi carnea este fragedă.
Zmeura se decongelează şi sucul obţinut se pune într-o oală. Se adaugă zahărul tos, jumătate de cană de apă, oţetul şi cuişoarele. Se lasă să fiarbă până scade la jumătate, se adaugă zmeura, puţin suc de lămâie, o lingură de ulei şi se mai fierbe cinci minute.
Rulada se porţionează şi se serveşte fierbinte, stropită cu sosul de zmeură cald.
Poftă bună!