Ruladă de porc cu şuncă şi piept de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada din carne de porc, ulei, vin rosu, vin alb, ulei de masline, muschi de porc, piept de pui, sunca presata de porc, usturoi, rosii, oua, verdeata, miere, sare, piper.
Poate te intereseaza si Rulada de porc cu morcovi
- 100 ml ulei
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml vin roşu
- 100 ml vin alb
- 1 kg muşchiuleţ de porc
- 200 g piept de pui
- 250 g şuncă presată de porc
- o căpăţână de usturoi
- 2 roşii
- 1 legătură de verdeaţă
- 3 ouă bătute
- 1 lingură de miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie muşchiul de porc într-o felie subţire de carne, de 1,5 cm grosime, care să se poată rula. Se bate carnea cu ciocanul de şniţele şi se presară sare, piper şi cimbru.
Se taie pieptul de pui fâşii şi se căleşte în ulei de măsline. După ce s-a rumenit, se adaugă în tigaie vin roşu. Se asezonează cu sare şi piper şi se dă deoparte de pe foc. Intr-un castron se bat 2 ouă, se adaugă verdeaţa tocată şi roşiile, curăţate de pieliţă, tocate cubuleţe.
Se curăţă usturoiul şi se toacă. Se pregăteşte rulada: se unge carnea de porc cu amestecul de ou, verdeaţă şi roşii, se presară sare, piper, usturoi şi cimbru, iar deasupra se aranjează feliile de şuncă presată.
Se stropeşte din nou cu restul de amestec de ou şi verdeaţă, se mai asezonează cu usturoi şi condimente şi se pun feliile de pui călite. Se rulează carnea, se leagă cu aţă de bucătărie, se aşază într-o tavă potrivită, se unge cu glazură, se stropeşte cu vin alb şi se coace în cuptorul încins pentru 30 – 40 de minute, la foc potrivit.
Intre timp se mai stropeşte friptura cu sosul din tavă.
Ruladă de porc cu şuncă şi piept de pui
Pofta buna!
Foarte buna rulada de porc