Rulada de porc in aluat
PrinteazaRulada de porc in aluat din: file de porc, ciuperci, prosciutto, mustar, ulei, sare, piper, faina, untura, oua, apa.
- 4 bucăţi de file de porc (în total, aproximativ 1,2 kg)
- 500 g ciuperci proaspete
- 200 g prosciutto
- 4 linguri muştar
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 100 g untură
- 3 gălbenuşuri
- 50 ml apă rece
- sare după gust
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un bol, adăugaţi sarea, untura, apa, gălbenuşurile şi frământaţi un aluat moale. Acoperiţi-l cu folie alimentară şi lăsaţi-l în frigider pentru 15 minute.
Curăţaţi membrana bucăţilor de carne. Indepărtaţi capetele subţiri pentru ca cele patru fileuri să fie egale. Curăţaţi ciupercile, tăiaţi pălăriile în patru şi codiţele în două. Prăjiţi-le în uleiul de măsline, fără să adăugaţi sare.
Aşezaţi jumătate dintre feliile de prosciutto pe folie alimentară, peste care puneţi două fileuri asezonate în prealabil cu sare şi piper negru şi unse cu câte două linguri de muştar fiecare. Rulaţi carnea. Repetaţi procesul cu celelalte două fileuri.
Rulaţi aluatul pe masa de lucru. Tăiaţi capetele, păstrând resturile pentru decor. Daţi-i forma unui dreptunghi. Aşezaţi o bucată de carne pe aluat, peste care puneţi ciupercile, iar deasupra cealaltă ruladă de carne. Acoperiţi umplutura cu aluat, dându-i forma finală.
Tăiaţi excesul de aluat de la capete. Aşezaţi rulada în tavă, cu îmbinarea aluatului în jos. Tăiaţi fâşii din aluatul rămas cu lăţimea de 1 cm.
Bateţi gălbenuşurile cu puţină apă şi ungeţi întreg aluatul cu acest lichid. Aranjaţi fâşiile de aluat pe ruladă în model încrucişat. Ungeţi-le şi pe acestea cu ou. Introduceţi rulada în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 50 de minute.
Pofta buna!