Ruladă de porc umplută cu hribi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde.
- 500 g file de porc
- 1/2 pahar vin alb
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 250 g hribi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel
pentru decor:
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Taie fileul de porc pe lungime, din centru spre margini, în aşa fel încât să obţii o foaie de carne. Bate carnea cu ciocanul de şniţele pentru a-i da o grosime uniformă şi condimenteaz-o cu sare şi piper, după gust.
Rumeneşte usturoiul necurăţat într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei încins şi cu ardeiul iute; adaugă hribii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi sotează-i, la foc mare, timp de 5 minute, adăugând pătrunjelul la sfârşit.
Pune ciupercile sotate peste carne şi ruleaz-o strâns pe lungime, apoi leag-o cu aţă de bucătărie. Pune sare şi piper, după gust, stropeşte cu ulei de măsline, apoi dă-o la cuptor, la 220° C, pentru circa 20 de minute.
După 10 minute de stat în cuptor, toarnă vinul peste ruladă. Indepărtează aţa de bucătărie şi serveşte rulada caldă, tăiată felii, pe pat de salată verde.
Variante: Poţi adăuga la umplutura de ciuperci fulgi de cereale şi rozmarin tocat mărunt.
Ruladă de porc umplută cu hribi
Poftă bună!