Rulada de porc umpluta cu verdeturi
PrinteazaRulada de porc umpluta cu verdeturi din: salvie, patrunjel, usturoi, ulei de malsine, carne de porc, praz, sare, piper, cidru.
- o mână de salvie
- o mana de pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- ulei de masline
- carne de porc
- 6 fire de praz
- sare
- piper
- 300 ml de cidru
- 4 frunze de salvie
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 7. Se amestecă o mână de salvie şi una de pătrunjel tocate mari, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ulei de măsline.
Se freacă partea cu carne a unei bucăţi de burtă de porc de 1 1/2 kg. Se rulează carnea şi se prinde cu aţă de măcelărie.
Se aşază 6 fire de praz într-o tavă puţin adâncă. Se pune carnea de porc deasupra şi se freacă cu sare şi piper. Se adaugă 300 ml de cidru şi 4 frunze de salvie.
Se coace 20-30 de minute, apoi se dă cuptorul la 130° C şi se coace încă 2 ore. Dacă prazul pare că începe să se ardă, se adaugă puţină apă.
Se lasă carnea 20 de minute înainte de a o tăia. Se serveşte cu praz.
Pofta buna!