Rulada de porc umpluta cu verdeturi

Printeaza

Rulada de porc umpluta cu verdeturi din: salvie, patrunjel, usturoi, ulei de malsine, carne de porc, praz, sare, piper, cidru.

Ingrediente:

  • o mână de salvie
  • o mana de pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de masline
  • carne de porc
  • 6 fire de praz
  • sare
  • piper
  • 300 ml de cidru
  • 4 frunze de salvie

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 7. Se amestecă o mână de salvie şi una de pătrunjel tocate mari, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ulei de măsline.

Se freacă partea cu carne a unei bucăţi de burtă de porc de 1 1/2 kg. Se rulează carnea şi se prinde cu aţă de măcelărie.

Se aşază 6 fire de praz într-o tavă puţin adâncă. Se pune carnea de porc deasupra şi se freacă cu sare şi piper. Se adaugă 300 ml de cidru şi 4 frunze de salvie.

Se coace 20-30 de minute, apoi se dă cuptorul la 130° C şi se coace încă 2 ore. Dacă prazul pare că începe să se ardă, se adaugă puţină apă.

Se lasă carnea 20 de minute înainte de a o tăia. Se serveşte cu praz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.