Rulada de porc
PrinteazaRulada de porc
- 1 kg muşchi de porc
- 300 g carne de porc cu grăsime
- 200 ml ulei
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi o compoziţie pentru cârnaţi – dai carnea cu grăsime prin maşina de tocat şi o amesteci cu usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru după gust şi o laşi deoparte. Speli muşchiul, îl cureţi de pieliţe, apoi îi faci o adâncitură în mijloc de la un capăt la celălalt cu ajutorul unui cuţit sau cu coada unei linguri de lemn.
Umpli muşchiul cu compoziţia de cârnaţi şi îl legi la ambele capete cu aţă. Rumeneşti rulada în ulei încins cu ceapa tocată. Dacă sănătatea nu-ţi permite să mănânci prăjit, o poţi fierbe în apă cu sare şi ceapă. Când e gata o laşi să se răcească, apoi îi scoţi aţele şi o tai felii.
Pofta bună!
Rulada de porc a fost foarte gustoasa.