Rulada de pui cu ciuperci
PrinteazaRulada de pui cu ciuperci din: piept de pui, mier,e prune, smantana, piper, vin, unt, ciuperci, cartofi.
Pentru ruladă:
- 4 bucăţi piept de pui
- 1 lingură miere
- 10-12 prune uscate
Pentru sos:
- 1 lingură boabe piper roşu şi negru
- 100 ml smântână
- 100 ml vin alb
- 50 g unt
Pentru garnitură:
- 250 g ciuperci
- 50 ml vin alb
- ulei
Pentru cornuleţele din cartofi:
- 800 g cartofi
- 100 g făină
- 2 ouă + 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, spală-i şi fierbe-i în apă cu sare. Pasează-i fierbinţi şi fă un piure. Adaugă făina şi ouăle. Lasă să se răcească, apoi modelează covrigeii pe o masă presărată cu făină.
Intr-o tavă unsă cu ulei aşază covrigeii. Lasă-i la dospit 15 minute, apoi unge-i cu gălbenuş folosind o pensulă şi dă-i la cuptor, la foc puternic.
Spală ciupercile şi căleşte-le în puţin ulei. între timp, şterge pieptul cu un şervet de bucătărie, crestează-l la mijloc, unge-l cu miere şi pune câte 2-3 prune uscate fără sâmburi. Prinde cu scobitori.
Intr-o tigaie, prăjeşte rulada la foc mediu, pe fiecare parte.
Pentru sos, amestecă vinul cu uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pune piper şi smântână şi dă-l într-un clocot la foc domol, amestecând continuu. La final, adaugă untul.
Serveşte rulada de pui alături de cornuleţele din cartofi, ciuperci şi sos alb.
Pofta buna!