Ruladă de pui cu dovlecei
PrinteazaRuladă de pui cu dovlecei din: carne tocata de pui, oua, paine graham, dovlecei, ceapa, unt, marar, patrunjel, smantana, pesmet, sare, piper.
- 1 kg carne tocata de pui
- 4 oua
- 2 felii paine graham
- 4 dovlecei
- 4 cepe
- 1 lingura unt
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 200 ml smantana
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas carnea tocată de pui, ceapa tăiată mărunt, miezul de pâine înmuiat şi stors, 3 ouă bătute, verdeaţa tocată, sare şi piper după indicaţiile medicului. Cureţi dovleceii, îi speli şi îi tai în felii subţiri. Ii presari cu puţină sare, iar după 10 minute scurgi zeama pe care şi-au lăsat-o. Ii amesteci cu smântână şi oul rămas, pe care l-ai bătut.
Pe o bucată de hârtie de copt unsă cu unt, presari pesmetul, întinzi carnea în formă de dreptunghi şi pui deasupra compoziţia cu dovlecei. Rulezi cu ajutorul hârtiei şi aşezi rulada într-o tavă de chec unsă.
Introduci tava în cuptorul cald, pentru 40 de minute. O consumi fie caldă, fie rece
Ruladă de pui cu dovlecei
Pofta buna!
Vreau si eu din rulada de pui