Rulada de pui cu garnitura de cartofi petrecuti
PrinteazaRulada de pui cu garnitura de cartofi petrecuti
- 1 piept de pui
- 2 hribi
- 1 ceapă
- caşcaval răzuit
- 1 castravete murat
- 1 gogoşar acru
- 1 ou bătut
- pesmet
- unt pentru prăjit
- 2 cartofi
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare carne:
Pregăteşti întâi umplutura cu hribi, pentru care cureţi şi toci ceapa mărunt si o pui să se înmoaie în ulei. După aceea adaugi hribii tăiaţi bucăţi mici şi laşi întâi să se călească foarte bine si apoi adaugi putină câte puţină apă, astfel încât să se înăbuşe.
Ai grijă, nu pune multa apa, căci amestecul trebuie să fie gros, asemeni unei paste. Baţi carnea şi o întinzi ca pentru şniţel şi pui intai pasta de hribi cu ceapă, apoi presari caşcaval răzuit şi aşezi beţişoare de gogoşari şi castravete. Rulezi carnea, dai ruloul prin ou bătut, pesmet şi prăjeşti în unt.
Mod preparare garnitura de cartofi:
Cureţi şi speli cartofii, îi tai în două şi îi petreci prin ulei. Adică trebuie să aibă mult ulei pe ei, după care îi presari cu sare şi piper şi îi dai la cuptor la foc iute pentru 20 de minute. Sunt minunaţi, căci la suprafaţă îşi vor forma o coajă subţire, iar în interior sunt moi.
Ruladă de pui cu garnitură de cartofi petrecuţi
Poftă bună!
Ia sa incerc si eu rulada de pui