Rulada de pui cu nuci
PrinteazaRulada de pui cu nuci din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, nuci, bacon, sare, piper, paine, ulei.
- 2 bucăţi piept de pui file
- 2 fire ceapă verde
- 2 fire usturoi verde sau 3 căţei de usturoi
- 1 crenguţă cimbru sau 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit
- 2 ouă
- 200 g nuci fin măcinate
- 200 g bacon
- sare
- piper alb măcinat
- 2-3 felii de pâine veche de 1 zi
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care le acoperi cu folie de plastic şi le baţi uşor, cu ciocanul pentru şniţele. Presari feliile de carne cu sare, piper şi cimbru, după gust.
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai în rondele fine. Tai în cubuleţe baconul şi feliile de pâine. Amesteci într-un castron ouăle, nuca fin măcinată, cimbrul, baconul şi pâinea. Repartizezi umplutură pe feliile de carne şi le rulezi, după care prinzi rulourile cu sfoară sau cu scobitori.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt unsă, le stropeşti cu puţină apă şi le coci 50 de minute, la foc mediu, întorcându-le pe toate părţile şi stropindu-le, din când în când, cu sos din tavă.
Pofta buna!