Rulada de pui cu oua si legume
PrinteazaRulada de pui cu oua si legume din: pui, carne tocata, sunca, oua, morcovi, ceapa, marar, unt, cimbru, sare.
- 1 pui de circa 1 1/2 kg
- 300 g carne tocata amestec
- 200 g sunca
- 2 oua
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 legatura marar
- 2 linguri unt
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, iar după ce s-au răcit, le cureţi şi le tai în cuburi mari. Intr-un alt vas, fierbi morcovii, în prealabil curăţaţi şi spălaţi, îi tai în fâşii, pe lungime. Speli puiul şi îl tai în jumătate, despicându-l pe piept şi pe spinare. Cu răbdare, îndepărtezi toate oasele fiecărei jumătăţi.
Bucăţile de carne rămase le presari cu cimbru şi sare şi întinzi un strat de carne tocată condimentată, de asemenea. Aşezi fâşii de morcovi şi de şuncă, ceapă tocată fin şi cubuleţe de ouă fierte. Presari din nou cimbru, sare şi mărar fin tocat, rulezi şi prinzi ruloul cu sfoară, ca să nu se desfacă.
Ungi rulourile cu unt topit, le presari cu sare şi le coci 1 oră, la foc mediu, într-o tavă cu puţină apă, având grijă să le rumeneşti pe toate părţile. Porţionezi rulada după ce s-a mai răcit.
Rulada de pui cu oua si legume
Pofta buna!