Rulada de pui cu prune uscate

Printeaza

O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua.

Ingrediente:Rulada de pui cu prune uscate

rulada:

  • 4 bucăţi piept de pui
  • 1 lingură miere
  • 10-12 prune uscate fără sâmburi
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 lingură boabe piper roşu şi negru
  • 100 ml smântână
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt

pentru garnitura:

  • 250 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • ulei

pentru covrigeii din cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 100 g făină
  • 2 ouă + 1 gălbenuş
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofi de coajă, îi speli şi îi fierb în apă cu sare. Fierbinţi,  pasezi şi faci un piure. Adaug făina, ouăle, sarea şi piperul. Laşi să se răcească, modelezi covrigeii pe o masă presărată cu făină, apoi îi aşezi într- o tavă unsă cu ulei. Ii laşi la dospit 15 minute, apoi îi ungi cu ajutorul unei pensule cu gălbenuş şi dai la cuptor.

Focul trebuie să fie puternic. Ciupercile le speli şi le pui la călit în puţin ulei. Speli pieptul de pui, îl ştergi cu un şervet de bucătărie, îl cres­tezi la mijloc, ungi cu miere şi pui câte 2-3 prune uscate, închizi tăietura cu ajutorul scobitorilor.

Prăjeşti rulada, la foc mediu, pe fiecare parte.

Pregăteşti sosul aşa: Dizolvi vinul în uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pui piperul şi smântână. îl dai într-un clocot la foc domol, ameste­când continuu. La final adaugi untul. Serveşti rulada de pui alături de cornuleţele din car­tofi şi sosul alb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.