Rulada de pui cu prune uscate
PrinteazaO reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua.
rulada:
- 4 bucăţi piept de pui
- 1 lingură miere
- 10-12 prune uscate fără sâmburi
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 lingură boabe piper roşu şi negru
- 100 ml smântână
- 100 ml vin alb
- 50 g unt
pentru garnitura:
- 250 g ciuperci
- 50 ml vin alb
- ulei
pentru covrigeii din cartofi:
- 800 g cartofi
- 100 g făină
- 2 ouă + 1 gălbenuş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofi de coajă, îi speli şi îi fierb în apă cu sare. Fierbinţi, pasezi şi faci un piure. Adaug făina, ouăle, sarea şi piperul. Laşi să se răcească, modelezi covrigeii pe o masă presărată cu făină, apoi îi aşezi într- o tavă unsă cu ulei. Ii laşi la dospit 15 minute, apoi îi ungi cu ajutorul unei pensule cu gălbenuş şi dai la cuptor.
Focul trebuie să fie puternic. Ciupercile le speli şi le pui la călit în puţin ulei. Speli pieptul de pui, îl ştergi cu un şervet de bucătărie, îl crestezi la mijloc, ungi cu miere şi pui câte 2-3 prune uscate, închizi tăietura cu ajutorul scobitorilor.
Prăjeşti rulada, la foc mediu, pe fiecare parte.
Pregăteşti sosul aşa: Dizolvi vinul în uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pui piperul şi smântână. îl dai într-un clocot la foc domol, amestecând continuu. La final adaugi untul. Serveşti rulada de pui alături de cornuleţele din cartofi şi sosul alb.
Poftă bună!