Rulada de pui cu sos de iaurt
PrinteazaRulada de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, jambon, spanac, ardei, cascaval, iaurt, lamaie.
- 1 felie piept de pui
- 4 felii jambon afumat
- 2 linguri spanac călit
- 1 ardei gras roşu, tăiat bastonaşe
- 1 ardei gras galben, tăiat bastonaşe
- 2-3 bastonaşe caşcaval
- 100 g iaurt gras
- coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare:
Baţi uşor pieptul de pui acoperit cu folie alimentară. Separat, întinzi 2 folii de aluminiu şi aşezi feliile de jambon, una lângă alta, cu marginile suprapuse.
Peste jambon pui carnea, o dai cu sare şi piper. Aşezi spanacul, netezeşti şi pui pe lungime caşcavalul şi ardeii graşi. Rulezi şi strângi bine la capete, apoi fierbi ruloul 20 de minute.
Pentru sos, freci iaurtul cu uleiul, coaja şi zeama de lămâie cu sare şi piper, după gust îl serveşti alături de ruladă.
Pofta buna!