Rulada de pui cu spanac
PrinteazaRulada de pui cu spanac
- 2 bucăţi piept de pui
- 2 ouă
- 2 morcovi fierţi
- 1 ceapă
- 200 g spanac (congelat sau din conservă)
- 1 castravete murat
Mod de preparare:
Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în apă rece.
Treci carnea prin maşina de tocat şi o amesteci cu oul crud ceapa înăbuşită, o lingură de făină, sare şi piper după gust. Scurgi foarte bine spanacul şi îl mărunţeşti fie la mixer, fie cu cuţitul.
Pe o bucată de staniol întinzi carnea tocată într-un strat cât mai uniform ca grosime, deasupra aşezi spanacul, morcovii fierţi şi tăiaţi bastonaşe pe lungime, oul fiert tăiat în patru şi castravetele tăiat bastonaşe pe lungime (şi presate de zeamă).
Rulezi carnea cu ajutorul staniolului, iar la capete înfăşori staniolul rămas astfel ca sucul să nu se scurgă. Ar trebui să semene cu un salam.
Aşezi rulada într-o tavă şi torni apă cu puţin ulei cât s-o cuprindă jumătate. Când e gata o laşi puţin să se răcească şi desfaci cu grijă staniolul.
Tai felii groase de 3-4 cm, nu mai subţiri, căci oricât de bine închegată ar fi carnea tot se rupe.
Ruladă de pui cu spanac
Poftă bună!