Rulada de pui imbracata in spanac

Printeaza

Rulada de pui imbracata in spanac

Ingrediente:Rulada de pui imbracata in spanac

  • 750 gr frunze de spanac
  • 500 gr fileu de piept de pui
  • 250 ml smîntînă
  • 1 ou
  • 1/2 de linguriţă de ghimbir
  • 1 praz
  • 20 gr unt
  • 4 cl Noilly Prar
  • 100 ml concentrat de pasăre
  • 1 linguriţă de făină de porumb/amidon
  • 125 gr creme double
  • sare, piper alb

Prepare:

Spanacul se curăţă, se spală şi se dă prin apa cu sare care fierbe. Se scurge şi imediat se introduce în apă rece ca gheata. Se lasă să se scurgă bine. Frunzele de spanac se întind suprapus pe un şervet de bucătărie formînd un dreptunghi de 20x 25 cm. Se condimentează cu sare şi piper.

Se pasează fileul de piept de pui cu smîntînă şi oul, cu ajutorul mixerului. Se condimentează cu sare, piper şi ghimbir şi se întinde pe frunzele de spanac. Cu ajutorul şervetului de bucătărie se rulează, apoi se pune în folia transparentă şi, în final, în cea de aluminiu.

Strîngeti capetele puternic. Se fierbe rulada de pui într-o baie de apă circa 30 de minute.

Prazul se decojeşte, se mărunfeşte fin şi se înăbuşă în unt. Se adaugă Noilly Prar şl se lasă să fiarbă. Se amestecă concentratul de supă lăsînd să dea în fiert.

Făina de porumb se amestecă cu apă pînă se combină. Apoi se adaugă creme double si se bate spumă. Se desface rulada din folii, se taie relii şi se adaugă sosul în farfurii.

Se serveşte cu paste în formă de benzi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cam asa fac eu rulada de pui.

    Ingrediente: 1 kg de piept de pui, 3 oua, 200 grame de pesmet, 2oo ml ulei, faina, sare, piper, mustar, castraveti murat si gogosari, parizer si cascaval.

    Mod de preparare:

    Se bate pieptul de pui,se condimenteaza cu sare si piper,se unge cu un strat subtire de mustar peste care se pune parizerul feliat subtire,apoi se pun castravetii si gogosarii taiati cubulute,la fel si cateva cubulute de cascaval.

    Se ruleaza si se prinde la capete cu scobitori dupa care se dau prin faina,ou si pesmet dupa care se prajesc in ulei incins.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.