Rulada de rata cu portocale
PrinteazaRulada de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt, faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana, ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.
- 1 rata mica
- sare
- cateva boabe de piper
- coriandru
- 30 g unt
- 30 g faina
- 3-4 portocale
- 1-2 linguri miere
- suc de lamaie
umplutura:
- 2 felii de paine prajita
- 60 g unt
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 100 g ficat de rata sau de porc
- sare
- 1-2 catei de usturoi
- nucsoara
- condimente
- 2 linguri patrunjel tocat
- 30 g migdale tocate
Mod de preparare:
Se taie pâinea cubuleţe. Untul topit se amestecă cu ouăle şi smântână si se pune peste pâine. Se curăţă ficatul, si se toacă mărunt. Se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu pâinea şi ficatul. Se asezonează cu condimente, pătrunjel si migdale. Se dezosează raţa şi se taie un buzunar în spirală, în care se pune umplutura. Se rulează si se leagă cu sfoară.
Se pune rulada în tavă, se dă cu sare si piper şi se stropeşte cu apa în care au fiert oasele 15 minute. Se pune la cuptor şi se coace cea 60 de minute. Se stoarce sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 se se împart în felii. Se scoate sfoara. Se pune şi untul şi făina, apoi se fierbe. Se strecoară sosul, se pun: miere, suc şi felii de portocale.
Rulada de rata cu portocale
Pofta buna!