Ruladă de somon şi spanac
PrinteazaRuladă de somon şi spanac
- 400g file de somon proaspăt
- l,2kg spanac verde
- 200g cremă de brânză Mascarpone
- 1 leg. ceapă verde
- 2 ou
- 4 linguri pesmet
- 50ml ulei
- 1 lămâie
- 7-8 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine spanacul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se căleşte 1-2 minute într-o cratiţă mare, ceapa verde tocată mărunt, în uleiul încins.
Se pune apoi spanacul şi se căleşte împreună cu ceapa până când scade bine. Se ia cratiţa de pe foc, după care se pun zeama de la jumătate de lămâie, ouăle, 2 linguri pesmet şi se potriveşte de sare şi piper.
Se întinde compoziţia obţinută într-un strat uniform de circa 5-6mm, într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace blatul ruladei la foc potrivit circa 20 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.
Se amestecă bine crema de brânză cu 2 linguriţe coajă de lămâie dată pe răzătoarea mică şi se adaugă busuiocul tocat mărunt.
Se poriveşte de sare şi piper şi se omogenizează bine compoziţia, apoi se întinde uniform pe blatul de spanac.
Pofta buna!