Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
PrinteazaRuladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu din: spanac, oua, faina, sare, piper, crema de branza, ardei gras, ulei de masline, sare, piper.
- 200 g de spanac proaspăt (sau congelat)
- 3 ouă
- 120 g făină
- sare
- piper
Pentru umplutură:
- 200 g cremă de brânză
- jumătate ardei gras roşu tăiat cubuleţe
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine spanacul cu ouăle adăugate pe rând. Se presară sare şi piper. Se adaugă şi făina şi se amestecă până se omogenizează bine.
Se tapetează o tavă (33×23 cm) cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se lasă la cuptor (preîncălzit la 190° C) 15 minute. Se răstoarnă aluatul pe un prosop de bucătărie uşor umezit cu apă. Se rulează uşor. Se lasă la rece.
Pentru umplutură:
Se freacă crema de brânză cu sare şi piper. Se adaugă cubuleţele de ardei gras şi se omogenizează cu uleiul de măsline. Până se foloseşte, se păstrează la frigider. Se desface cu grijă aluatul şi se întinde umplutura. Se rulează la loc cu grijă şi se dă la rece până se serveşte.
Poftă bună!