Rulada de spanac cu rosii si branza
PrinteazaRulada de spanac cu rosii si branza din: ouă, smântână, făină, spanac, sare, piper, brânză de vaci, brânză telemea, caşcaval, smântână, mărar, rosii.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri smântână
- 5 linguri făină
- 500 g spanac
- sare
- piper
Pentru umplutură:
- 150 g brânză de vaci
- 200 g brânză telemea
- 200 g caşcaval ras
- 3 linguri smântână
- 1-2 legături mărar
- 4 roşii
- piper
Mod de preparare:
Decongelezi din timp spanacul sau, dacă foloseşti unul proaspăt, îl opăreşti 2-3 minute, îl scurgi bine de apă şi îl mărunţeşti la blender.
Dacă mai este nevoie, îl strângi într-un tifon, ca să se scurgă toată apa. Amesteci gălbenuşurile cu smântână şi făina, adaugi apoi spanacul, puţină sare, piper şi omogenizezi.
Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, pe rând, în amestecul de spanac. Intinzi o foaie de copt într-o tavă de aragaz, întinzi uniform compoziţia, nivelezi şi dai la cuptor.
Laşi 10-12 minute, rulezi aşa fierbinte, cu tot cu foaia de strânsă bine până se răcoreşte (10-20 de minute). Intre timp, prepari umplutura din smântână, brânză de vaci, telemea, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper.
Amesteci bine până obţii o consistenţă cremoasă, apoi adaugi mărarul tocat şi roşiile mărunţite şi scurse bine de zeamă. Rulezi foaia, călduţă încă, şi o ungi, pe toată suprafaţa, cu umplutura de brânză.
O rulezi cât mai strâns în folie de plastic şi o ţii la frigider minimum 60 de minute. La servire, o scoţi din folia de plastic, presari restul de caşcaval ras şi o feliezi.
Rulada de spanac cu rosii si branza
Pofta buna!
Arata foarte bine rulada de spanac