Rulada de spanac cu sunca
PrinteazaRulada de spanac cu sunca din: spanac, ou, cascaval, crema de branza, sunca, sare, piper.
- 450 g spanac fiert
- 1 ou
- 200 g caşcaval
- 200 g cremă de brânză cu usturoi
- 200 g şuncă (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
După ce spanacul a fiert, se lasă să se răcească şi de abia apoi se amestecă bine cu oul, sare şi piper după gust, până la omogenizare. Ulterior, se întinde în tavă, pe hârtie de copt.
Deasupra se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mare şi se bagă în cuptorul încălzit, până ce se topeşte caşcavalul, fără însă a lăsa să şe fumenească. Se scoate şi se pune la răcit.
Se adaugă apoi feliile de şuncă, iar peste ele se întinde bine crema de brânză. Se rulează uşor cu ajutorul hârtiei de copt. Rulada astfel formată se rostogoleşte pe o folie transparentă şi se împachetează.
După ce rămâne o noapte la frigider, rulada poate fi consumată ca aperitiv.
Rulada de spanac cu sunca
Pofta buna!