Rulada de spanac umplută cu şuncă
PrinteazaRulada de spanac umplută cu şuncă
- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 6 linguri de făină
Ingrediente umplutură:
- 200 g şuncă
- 150 g caşcaval
- 2 ouă
- 400 g smântână
- sos alb pe care îl faci din: 50 g unt, 50 g făină, 200 ml lapte
Mod preparare foaia de ruladă:
Cureţi şi speli spanacul pe care îl pui în apă clocotită pentru maximum 10 minute. Intre timp, pregăteşti sosul alb pe care îl vei folosi mai târziu şi care trebuie să se răcească.
Aşadar, într-o tigaie pui untul să se topească, adaugi făina, amesteci şi laşi puţin să se prăjească, lei tigaia de pe foc şi torni laptele puţin câte puţin, încorporând făina.
După ce ai pus tot laptele pui din nou tigaia pe foc şi laşi să dea un clocot, după care laşi sosul să se răceasvă. între timp spanacul s-a fiert, îl scurgi şi-l toci mărunt. Apoi amesteci gălbenuşurile cu făina, pui spanacul şi la final albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia în tava aragazului unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor. N-o laşi să se coacă foarte tare şi când este gata o răstorni pe un şervet (foarte curat!) umezit.
Cât timp însă „foaia” e la cuptor trebuie să pregăteşti umplutura astfel: tai şunca (beţişoare sau cubulete, după cum vrei) şi o amesteci cu sosul alb şi ouăle.
Cu această compoziţie vei umple foaia de ruladă imediat după ce ai scos-o din cuptor. Inainte de a rula, peste sosul alb cu sunca presari caşcavalul ras. Aşezi repede rulada într-o tavă (ca de chec sau cozonac) şi o dai la cuptor pentru 5-7 minute. Imediat ce este gata sau rece, ca garnitură la friptură sau chiar ca pe un aperitiv.
Rulada de spanac umplută cu şuncă
Poftă bună!