Ruladă de vanilie

Printeaza

Ruladă de vanilie Ruladă de vanilie

Ingrediente:

pentru blat:

  • 125 g făină
  • 125 g zahăr
  • 5 ouă
  • un plic cu zahăr vanilinat

pentru cremă:

  • 300 g unt
  • 100′ g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • două batoane de vanilie
  • 3 linguri de miere

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile bătute cu restul de zahăr. Se toarnă treptat făina şi zahărul vanilinat.

Compoziţia se coace într-o tavă tapetă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Blatul pentru ruladă se răstoarnă pe un şervet, se desprinde de pe hârtie şi se rulează. Se lasă până când se răceşte.

Pentru crema de vanilie se amestecă la bain-marie untul şi zahărul până se omogenizează. Se adaugă vanilia fiartă în lapte şi mierea. Cu această compoziţie se umple rulada, se rulează şi se lasă la rece.

Ruladă de vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.