Rulada de varza cu pui
PrinteazaRulada de varza cu pui din: varza, morcovi, carne de pui, sake, sos de soia, otet, mustar.
- 4 frunze de varză
- 2 morcovi
- 300 g carne tocată de pui
- 1 lingură de sake
- 3 linguri de sos de soia (deschis la culoare)
- 1 1/2 linguri de oţet de orez
- 1 linguriţă de muştar picant
Mod de preparare:
Se spală frunzele de varză, se curăţă de partea mai tare dinspre cotor şi se opăresc timp de circa 3 minute în apă clocotită. Se scurg şi se lasă la răcit.
Morcovii se cojesc şi se taie în bucăţi lungi de 12 cm şi groase de 1,5 cm, care se opăresc rapid în apă clocotite.
Carnea de pui se amestecă într-un castron cu sakeul şi cu o lingură de sos de soia. Amestecul se repartizează apoi în mod egal pe frunzele de varză.
In mijlocul fiecărei grămăjoare de carne se presează o bucată de morcov, după care frunzele de varză se rulează. Ruladele se înăbuşă apoi circa 15 minute la temperatură medie în vasul cu aburi. La final, se taie felii.
Se prepară un dip, amestecând oţetul de orez, muştarul şi restul sosului de soia, şi se serveşte împreună cu ruladele.
Rulada de varza cu pui
Pofta buna!