Rulada de vita cu castraveti murati
PrinteazaRulada de vita cu castraveti murati din: ceafa, slanina, castraveti, faina, unt, pasta de rosii, sare, piper.
- 4 felii subţiri ceafă de vită
- 250 ml supă de carne
- 4 felii slănină afumată
- 2 castraveţi muraţi
- sare
- piper
- 40 g unt
- 1 lingură făină
- 1 lingură pastă de roşii
Mod de preparare:
Carnea se bate uşor cu ciocanul, castraveţii se taie jumătăţi, apoi pe fiecare felie de carne se pune câte o jumătate de castravete şi câte o felie de slănină. Se rulează, se prind cu scobitori, apoi se prăjesc în untul încins.
Se adaugă supa de carne, se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea 30 de minute, la foc slab. După ce au fiert, rulourile se scot din cratiţă, se scot scobitorile şi se taie felii.
Făina se omogenizează cu pasta de roşii, apoi se drege zeama rămasă în cratiţă. Se condimentează după gust, se lasă să mai dea câteva clocote.
Feliile de rulou se servesc cu sosul preparat, pus în boluri, şi salată de cartofi.
Pofta buna!