Rulada de vita cu rodie

Printeaza

Rulada de vita cu rodie din: muschi sau pulpa de vita, ficat de vita, smantana, paine, rodie, oua, sare, piper, busuioc, ceapa, paine, lapte, porumb, ceapa, patrunjel.

Ingrediente:Rulada de vita cu rodie

  • 500 g muşchi sau pulpă de vită
  • 150 g ficat de vită
  • 200 g smântână
  • 1 felie de pâine
  • 1 rodie
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură busuioc măcinat
  • 1 ceapă roşie
  • 1 felie de pâine
  • 1 păhărel lapte dulce
  • boabe de porumb din conservă
  • câteva fire de ceapă şi pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Desfaci muşchiul de vită cu un cuţit ascuţit şi îl baţi cu ciocanul de şniţele, până îl întinzi uniform. Ungi bucăţile de carne cu puţin ulei, presari sare şi piper şi le laşi la rece. Cureţi ficatul de pieliţe şi îl fierbi 15 minute, îl scurgi şi îl laşi să se răcească.

Tai ficatul cubuleţe şi îl amesteci în blender împreună cu ouăle bătute, pâinea înmuiată în lapte şi scursă, ceapa călită şi condimentele. întinzi pasta uniform, peste bucăţile de muşchi, adaugi câteva rondele de ceapă verde, boabe de porumb şi seminţe de rodie.

Rulezi fiecare bucată de carne şi o înfăşori cu sfoară. Pui rulada într-o tavă, torni o ceşcuţă cu apă şi acoperi tava cu folie de aluminiu. O introduci în cuptor la 180°C, pentru 1 oră. După 45 de minute, verifici cu o furculiţă dacă rulada e gata.

Dacă furculiţa pătrunde uşor, scoţi folia şi rumeneşti rulada 15 minute. Amesteci smântână cu suc de rodie şi torni sosul peste feliile de ruladă.

Decorezi cu rodie şi pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.