Rulada de vita cu sunca
PrinteazaRulada de vita cu sunca din: cotlet de vita, praz, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, sunca, maghiran, sare, piper.
- 4 felii de cotlet
- 1 praz
- 1 căţel de usturoi
- 100 g ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 4 felii şuncă presată
- 1 linguriţă măghiran
- puţină sare
- piper
- 300 ml supă de carne
Mod de preparare:
Feliile de carne se bat cu ciocanul. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, prazul – felii, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Se amestecă ingredientele, se condimentează cu sare, piper şi maghiran, apoi se lasă deoparte 5 minute.
Pe fiecare felie de carne se aşază câte o felie de şuncă, se ung cu compoziţia de ceapă, se rulează şi se prind cu scobitori. Uleiul se încinge, se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt, se pun rulourile de carne şi se prăjesc 5 minute.
Se toarnă apoi supa de carne, se acoperă cratiţa şi se fierb la foc slab, timp de o oră. Dacă scade zeama, se mai adaugă supă de carne.
Se garniseşte cu piure de cartofi şi salată de varză roşie.
Pofta buna!