Rulada de vitel cu spanac si stafide

Printeaza

O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci, ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii, patrunjel si unt.Rulada de vitel cu spanac si stafide

Ingrediente:

  • 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare
  • 500 g spanac
  • 100 g stafide
  • 100 g ciuperci feliate
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • nucşoară măcinată
  • piper
  • 1/8 l vin (de preferat roşu)
  • 1/8 l supă de carne
  • 1-2 linguriţe muştar iute
  • 100 g smân­tână
  • 1 gălbenuş
  • 2 roşii
  • pătrunjel
  • 1 lingură unt sau untdelemn

 

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl scurgi şi îl opăreşti, apoi îl toci. Ceapa şi usturoiul le tai mărunt, le căleşti în 20 g unt topit şi, când devin sticloase, adaugi spanacul, vinul, stafidele şi ciupercile călite separat. Le laşi la foc până nu mai au zeamă, amestecând continuu.

Sărezi, piperezi şi adaugi nucşoară după gust. Baţi feliile de carne, le ungi cu muştar şi le piperezi bine. Pe fiecare bucată pui o lingură de umplutură, rulezi şi o fixezi cu scobitori. Dai rulourile prin făină.

Toci pătrunjelul, iar roşiile le opăreşti şi le tai cubuleţe. în 20 g unt topit, adaugi pătrunje­lul şi prăjeşti în el ruladele. Adaugi roşiile şi supa de carne, pui capacul şi laşi la foc 15 minute.

Scoţi ruladele şi le înfăşori în folie de aluminiu. Strecori sosul, îl amesteci cu 1- 2 linguriţe muştar, cu smântână şi pui puţin la fiert. Adaugi gălbenuşul frecat cu câteva linguri de sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.